Strict-Transport-Security: max-age=31536000; includeSubDomains
Fordi det er vores fælles ansvar

Miljøpolitik

Vi har udarbejdet en miljøpolitik, som nu er en fast del af vores daglige procedure, og omfatter alt fra vores egen rengøring, madhåndtering, lokal fødevareproduktion, biodiversitet, affaldssortering, genbrug og opvarmning, såvel som vores indkøbspolitik.
Vi har fokus på det miljømæssige rette valg for dig som gæst og for os. Vi er bevidste om, at det gælder både os selv og vores leverandører.
Læs mere om de enkelte indsatser herunder.

Fordi vi har en holdning!

Indkøbspolitik

Vi har en klar politik, når vi køber varer ind. Ved indkøb fokuserer vi på pris, kvalitet, service, leveringssikkerhed, driftsomkostninger, arbejdsmiljø, etiske forhold og på de produkter og tjenesteydelser, som i deres livscyklus påvirker miljøet mindst muligt.
Vores grønne indkøbspolitik sikrer, at vi løser vores opgaver med en så lille belastning af miljøet som muligt. Hensynet til miljøet inddrages på lige fod med andre hensyn i planlægningen og udførelsen af alle indkøb. 
Det er din garanti, for at varerne er så miljøvenlige som muligt, og produceret under ordentlige forhold for både arbejdere og klimaet. 

en gryde fyldt med grøntsager ved siden af en skål suppe
Turismens internationale miljømærke

GreenKey miljøcertifikat

Idrættens Hus Konference & Hotel har modtaget GreenKeys miljøcertifikat, som bevis på, at vi er et miljøvenligt og bæredygtigt valg. Det føles næsten som at vinde guld indenfor bæredygtighed, GreenKey er turismens mest udbredte miljømærke og har stramme kriterier, der sikrer et særligt fokus på virksomheders miljøbelastning og håndtering. Der udføres løbende kontrol af de certificerede, som garanti for at virksomhederne lever op til de skrappe krav.
GreenKey miljøcertifikat tildeles hoteller, konferencesteder og feriecentre, der ønsker at gøre en ekstra indsats for at være bæredygtige og passe på miljøet.

Spis op

Madspild

Madspild er en udfordring, som vi tager alvorligt! Vi har derfor gennemført store omstruktureringer i vores restaurant for at minimere madspild. Det har været en stor succes, og har medført en stor reducering af madspildet siden 2020.

Vi har implementeret forskellige strategier for at reducere mængden af madspild i Idrættens Hus. Dette inkluderer nøje planlægning af vores indkøb og lagerbeholdning, for at undgå overproduktion og forringelse af fødevarer.

En kvinde er i gang med at tage mad fra frokostbuffeten over på sin tallerken
To kokke der klipper urter i køkkenhaven
Inspiration til lokale og sæsonbetonede varer

Køkkenhave

Sammen med Fælleshaverne har vi etableret en køkken- og grønthave i vores atriumgårde, ved siden af restauranten. Her høster kokkene dagligt råvarer såsom salater og krydderurter, der indgår i menuen. Tilgængeligheden af høstklare råvarer former menuens sammensætning og sikrer, året rundt, at maden skabes i forhold til rette årstid og lokal produktion. Foruden kål, salater og urter har vi også bærbuske og stauder i vores lukkede atriumgårde. Tiltag vi har taget for at bidrage til biodiversiteten.

Biodiversitet ikon

Biodiversitet

Biodiversitet er essentiel for økosystemers stabilitet. Vi tror på at mange bække små, vil gøre en stor å. Derfor har vi valgt, at lave en lille egen fødevareforsyning, som giver mening for os og vores kokke.

Sæsonvare ikon

Lokale sæsonvarer

Lokal fødevareproduktion, som er en del af vores politik understøtter vores holdning om bæredygtighed, og reducerer miljøbelastningen og mindsker transportafstande.

Med respekt for miljøet

Rengøring

I Idrættens Hus Hotel & Konference, har vi truffet et aktivt valg om at passe bedre på miljøet. Derfor har vi ændret vores rengøringsprocedure, så dit værelse bliver gjort rent her fjerde dag. I skabet finder du et ekstra sæt håndklæder.

Rengøring er en vigtig del af vores drift, og vi tager ansvar for at udføre den på en måde, der skåner miljøet mest muligt. Vi bruger miljøvenlige rengøringsprodukter og metoder, der minimerer brugen af skadelige kemikalier.

Rengørings ikon

Værelsesrengøring

Som standard gør vi rent hver 4. dag på beboede værelser. For at skåne miljøet. Hvis du ønsker oftere, kan du henvende dig i receptionen.

Bæredygtigheds ikon

Generelt

Vi forpligter os til at arbejde kontinuerligt på at forbedre vores miljøpræstationer inden for affaldssortering, madspild og rengøring. Det er det mindste, vi kan gøre for miljøet.

en seng toppet med masser af puder og puder
en sort skraldespand oven på et trægulv
Sortering af affald

For et grønnere ophold

Affaldssortering er en hjørnesten i vores miljøindsats. Vi arbejder aktivt på at minimere mængden af affald. Idrættens Hus har implementeret et omfattende affaldssorteringssystem, der sikrer, at materialer som plastik, madvarer og restaffald adskilles korrekt. Vi opfordrer også vores medarbejdere og gæster til at deltage aktivt i affaldssorteringen ved afmærkninger, samt beholdere til korrekt sortering.

Affaldssorterings ikon

På værelset

Du vil finde inddelte affaldsspande på værelset og vi håber, du vil være med til at sortere så godt som det er muligt.

Affaldssorterings ikon

I bygningen

Vores 2.500+ m2 dækker mange affaldsspande. De vil fremover være inddelte og vi håber, du også her vil være med til at fordele dit skrald - for miljøets bedste.

Miljøet er vigtigt for os

Er det også vigtigt for dig? Så er Idrættens Hus det rette valg for dit næste møde eller dit hotelophold. Vi ser frem til at høre fra dig.

Telefon ikon

Telefon

Ring i dag:

Email ikon

Email

Spørgsmål? 
Ris eller ros? 
Send os en mail: