Strict-Transport-Security: max-age=31536000; includeSubDomains

Kurt Nielsen med den hårdtservende højrehånd

Skrevet af
Idrættens Hus
September 20, 2023
0
min læsetid
Kurt Nielsen med den hårdtservende højrehånd

Kurt Nielsen var en formidabel tennisspiller. Med hans stærke og præcise højrehånd havde han let ved at serve sine modstandere ud af banen.
Det var præcis det, han formåede med sine adskillige sejre og titler, som han vandt i løbet af sine aktive år som tennisspiller.

I løbet af karrieren vandt han 49 danske mesterskaber fordelt over 17 mixeddouble-, 16 single- og 16 herredouble-titler. Desuden vandt han flere end 30 internationale turneringer.
Det blev i hans professionelle karriere til i alt 58 sejre og 27 nederlag.

Læs meget mere om den hårdtslående tennisspillers præstationer lige her.

Det ligger til familien

Kurt Nielsen blev født den 19. november 1930 i hovedstaden, hvor han også boede hele sit liv.
Det kom ikke som den store overraskelse, da han blev en sportsmand, fordi der altid i familien Nielsen har været en naturlig interesse for sport.

Hans far var selv fodboldspiller på landsholdet i 1925. Og de fremtidige generationer fortsatte i farens sportsfodspor og præsterede indenfor forskellige sportsgrene.

Både Kurt Nielsen selv, men også hans barn og barnebarn har spillet tennis på professionelt niveau. De havde hermed i fire generationer alle været en del af DIF’s specialforbunds seniorlandshold.

Kurt Nielsen præsterede fra en ung alder

I en ung alder af 16 år vandt han Wimbledon-finalen i drenge-single, ligesom han strøg til tops i drenge-single-finalen ved French Open.
Herfra gik det hurtigt. Med stor tro på egne evner gik han efter at blive en af verdens bedste spillere – og det blev han.

Med hård træning, mange kampe, sved og tårer spillede han sig op blandt tennistoppen og konkurrerede mod de bedste spillere.

CV’et fyldt med imponerende sejre

I alt vandt den danske tennisspiller ni skandinaviske mesterskaber, 12 danske juniormesterskaber, 49 danmarksmesterskaber og 30 internationale turneringer.
Han nåede også til finalen i den største og mest prestigefyldte tennisturnering, Wimbledon, to gange i henholdsvis 1953 og 1955, men tabte desværre begge gange.

Dog vandt han som den første dansker nogensinde en Grand Slam-titel i 1957. Dette var sammen med Althea Gibson, da de vandt US Open i mixed double.
De imponerende præstationer er mange. Og gennem hele karrieren overraskede han gang på gang og overgik altid sig selv.

Afslutning på en mindeværdig karriere

De sidste tre år af karrieren medvirkede den danske tennisstjerne i Jack Kramers tennisshow, der rejste rundt i verden og spillede turneringer. Efter dette trak han stikket ud og stoppede sin professionelle karriere som tennisspiller.
Som pensioneret tennisspiller trådte han over på den anden side af nettet – nemlig som træner. I sin trænerkarriere var han både landstræner i Danmark, Vesttyskland og Spanien. Her førte han i 1965 succesfuldt spanierne til en Davis Cup-finale.

Senere beskæftigede han sig stadigvæk med sport som supervisor, dommer og kommentator ved flere forskellige tennisturneringer på internationalt plan. Desuden sad han også i DTF’s bestyrelse i 1970’erne.
I 1992 blev han optaget i Hall of Fame.

Forevigelse af frontfigurs præstationer

Alle erindringer og oplevelser står foreviget i hans bog Blandt verdens bedste, hvor han fortæller om sit personlige liv og sin professionelle karriere.
Kurt Nielsen var en tennisspiller på et hidtil uset niveau og med enestående resultater bag sig – og den dag i dag står han stadig som den bedste danske mandlige stjerne på tennishimlen.

Oplev legenderne tæt på!

Overnat blandt Sportens Hall of Fame og mærk historiens vingesus fra Danmarks største sportsikoner. Book dit ophold nu og bliv en del af sportshistorien!

Det er jo ikke en hall of fame uden andre

Andre atleter på listen

Michael Laudrup - Tidligere professionel fodboldspiller med 104 landskampe

Michael Laudrup

Hans fodboldteknik var intet mindre end fremragende og blikket for spillet unikt. Mange medspillere har nydt godt af hans sublime pasninger og frispilninger. Michael Laudrup, hvis fader og bror, Finn og Brian Laudrup, også har optrådt på A-landsholdet i fodbold, blev optaget i Hall of Fame i 2007.
Erik Gundersen	Erik Gundersen - En del af dansk speedways guldperiode

Erik Gundersen

Erik Gundersen var en lille, vestjysk fighter, der med sin udadvendte facon og øgenavnet ’Smiling Gunder’, blev meget populær blandt speedwayfans verden over. Da Gundersen i 1988 vandt det individuelle VM for tredje gang, foregik det i Vojens. De danske kørere satte sig på samtlige podiepladser.
Gunnar ‘Nu’ Hansen – Sportsjournalistikkens far Gunnar ‘Nu’ Hansen

Gunnar ‘Nu’ Hansen

Med levende sprog og metaforiske udtryk kunne Gunnar ‘Nu’ Hansen optage den danske befolkning ved enhver sportsbegivenhed. Med dækning af i alt 13 Olympiske Lege og senere hen en titel som ridder af Dannebrogsordenen er der ingen tvivl om aftrykket på dansk sportsjournalistik.