Strict-Transport-Security: max-age=31536000; includeSubDomains

Tom Bogs – den danske udgave af Muhammad Ali

Skrevet af
Idrættens Hus
September 20, 2023
0
min læsetid
Tom Bogs – den danske udgave af Muhammad Ali

Tom Bogs er en tidligere dansk bokser, der med sit stærke venstrehåndssving gik fra den lokale amatørklub i Christianshavn og hele vejen til OL i Tokyo.
I løbet af karrieren, der varede 10 år, nåede han at vinde flere betydningsfulde titler og hev hele tre europamester-titler hjem. Han kom desuden også hele vejen til VM-finalen i 1972, men måtte desværre se sig slået.

Lær her mere om Tom Bogs liv og karriere.

Underdoggen fra København

Tom Bogs er en vaskeægte københavner, der blev født i indre by den 21. november 1944.
De atletiske evner stammer fra hans far, der også var en prisvindende atlet. Hans far, Poul Carl Alfred Georg Bogs Larsen, var nemlig tidligere dansk mester i kuglestød.

Som barn lå det ikke lige til højrehånden, at Tom Bogs ville kunne slå nogen som helst ud af en boksering, da han ikke havde den ideelle kropsbygning.

Faktisk stod det så grelt til, at han som ung blev sendt på en såkaldt svagbørnskoloni. Her fik svage og underernærede børn mulighed for at få lidt sul på kroppen og den nødvendige ernæring for at være sunde.
På trods af den mangelfulde fysik i barndommen tvivlede han ikke et sekund på, at han skulle gå ind i boksning.

En hårdtslående statistik

Ikke særlig langt fra hjemmet startede den forhenværende danske bokser i den lokale bokseklub, Thor. Her blev han dog kun kort tid, da han efter fem kampe skiftede til CIK, som var hans klub, indtil han påbegyndte sin professionelle karriere i 1964.
Hans talent var hurtigt til at få øje på, da han inden den professionelle karriere havde fået 69 sejre ud af 77 amatørkampe. Statistisk set havde han derfor vundet 90 procent af sine kampe.

Denne statistik havde han ligeledes opretholdt i sin professionelle karriere, da han ud af 87 kampe havde taget 77 sejre. Efter 87. kamp satte han en stopper for den storslåede boksekarriere i 1974.
Det er sikkert at sige, at han stoppede i sin storhedstid, eftersom han året forinden havde vundet europamesterskabet.

Smuk sløjfe på en unik karriere

Gennem karrieren havde han vundet europamesterskabet tre gange i årene 1968, 1969 og 1973. Hans internationale præstationer rakte alligevel længere, da han i 1972 var tæt på at kunne kalde sig selv verdensmester, men endte med et nederlag i afgørelsens time.
Hans karriere og resultater fik en smuk sløjfe om, da han i 2014 blev optaget i Hall of Fame. Det på trods af at han i 2005 var i samtlige danske medier, efter han i sin bog erkendte, at han i løbet af sin karrieres storhedstid havde et dopingmisbrug.

Tom Bogs – en uforudsigelig sportsmand

Efter endt boksekarriere valgte den pensionerede bokser at gå helt andre veje.
Første stop på hans nye karrierevej blev som murer, hvorefter en tid som direktør i et arkitektfirma fulgte. Det blev dog ikke sidste gang, han vendte 180 grader i sit jobvalg.

Herefter påbegyndte han uddannelsen som fængselsvagt og fik arbejde i Vestre Fængsel og Vridsløselille Statsfængsel. Endelig valgte han at blive skraldemand i 1983 og forlod arbejdsmarkedet i 2009.
Tom Bogs er en uforudsigelig mand, men én ting kan man konstatere om ham: Han tager gerne både bokse- og arbejdshandskerne på.

Oplev legenderne tæt på!

Overnat blandt Sportens Hall of Fame og mærk historiens vingesus fra Danmarks største sportsikoner. Book dit ophold nu og bliv en del af sportshistorien!

Det er jo ikke en hall of fame uden andre

Andre atleter på listen

Michael Laudrup - Tidligere professionel fodboldspiller med 104 landskampe

Michael Laudrup

Hans fodboldteknik var intet mindre end fremragende og blikket for spillet unikt. Mange medspillere har nydt godt af hans sublime pasninger og frispilninger. Michael Laudrup, hvis fader og bror, Finn og Brian Laudrup, også har optrådt på A-landsholdet i fodbold, blev optaget i Hall of Fame i 2007.
Erik Gundersen	Erik Gundersen - En del af dansk speedways guldperiode

Erik Gundersen

Erik Gundersen var en lille, vestjysk fighter, der med sin udadvendte facon og øgenavnet ’Smiling Gunder’, blev meget populær blandt speedwayfans verden over. Da Gundersen i 1988 vandt det individuelle VM for tredje gang, foregik det i Vojens. De danske kørere satte sig på samtlige podiepladser.
Gunnar ‘Nu’ Hansen – Sportsjournalistikkens far Gunnar ‘Nu’ Hansen

Gunnar ‘Nu’ Hansen

Med levende sprog og metaforiske udtryk kunne Gunnar ‘Nu’ Hansen optage den danske befolkning ved enhver sportsbegivenhed. Med dækning af i alt 13 Olympiske Lege og senere hen en titel som ridder af Dannebrogsordenen er der ingen tvivl om aftrykket på dansk sportsjournalistik.