Strict-Transport-Security: max-age=31536000; includeSubDomains

Allan Simonsen – “Den første rigtige danske verdensstjerne”

Skrevet af
Idrættens Hus
September 20, 2023
0
min læsetid
Allan Simonsen – “Den første rigtige danske verdensstjerne”

Ifølge den daværende tyske fodboldspiller Franz Beckenbauer er den forhenværende danske fodboldspiller Allan Simonsen “den første rigtige danske verdensstjerne.
Han huskes for sine ekstraordinære præstationer for alle de klubber, han spillede for gennem sin karriere. Hvad enten det var lokalklubben Vejle Boldklub eller storklubben FC Barcelona, evnede han at gøre sig bemærket og uundværlig for sine medspillere og ikke mindst fansene.

Trods de beskedne 1,65 m var han en af de største spillere i sin tid. Og med sin internationale anerkendelse og kåring som Europas bedste fodboldspiller vil den pensionerede fodboldspiller blive husket som en af de største danske fodboldspillere nogensinde.

Den mindste blev til den største

Den største fodboldspiller i dansk historie blev født den 15. december 1952 i Vejle, hvor han også boede i hele sin opvækst.
Han voksede han op i en klassisk kernefamilie og gik på den lokale folkeskole. Her blev han dog ofte drillet for sin lille kropsbygning. Det stoppede ham dog ikke i at drømme stort og i at blive noget stort.

Fodbolden startede ud som en hobby, hvor han sammen med sine kammerater trænede et par gange om ugen. Det ændrede sig dog i en alder af 19 år, hvor han underskrev sin første kontrakt i den lokale klub, Vejle Boldklub.

Fra Vejle til verdensstjerne

Efter han havde fået foden indenfor i de professionelles rækker, gik det stærkt. Blot et år efter han havde skrevet kontrakt med Vejle Boldklub, skiftede han til den tyske klub Borussia Mönchengladbach.
Selvom han i starten af sin tid i klubben ofte sad på bænken og derfor gjorde sig store overvejelser om at skifte klub, spillede han i alt syv sæsoner her.

Beslutningen om at blive endte med at gavne ham, da han i sin fjerde sæson i klubben både blev topscorer i Europa Cuppen og selvsamme år blev kåret som årets fodboldspiller i Europa. Sidstnævnte titel resulterede i, at han hidtil stadigvæk er den eneste danske fodboldspiller, der har tilegnet sig denne titel.

Det blev ikke sidste gang, han skrev sig ind i historiebøgerne. Efter sin syvende sæson i den tyske klub blev han nemlig købt af den spanske storklub FC Barcelona, hvor han var den allerførste dansker, der spillede på holdet.
internationalt plan, hvor han satte sit særpræg, men valgte alligevel at afslutte sin karriere i Danmark.

Spansk fodbold og retur til Vejle

I FC Barcelona var han vellidt blandt fansene – og hans enestående præstationer fortsatte. Det hele kulminerede i 1982, hvor FC Barcelona spillede finalekamp og vandt Europa Cuppen.
Her var den danske boldkunstner en nøglespiller, da han scorede og dermed blev den eneste skandinaviske spiller, der havde scoret i alle europæiske cup-finaler.

Efter hans adskillige uforglemmelige præstationer spillede han en halv sæson i den engelske klub Charlton Athletic, hvorefter han vendte hjem til sin barndomsby og afsluttede sin karriere i Vejle Boldklub.

Allan Simonsen – et navn, der aldrig glemmes

Med sine mange imponerende titler er der ingen tvivl om, at den lille vejlenser er en af de største atleter, vi nogensinde har set i Danmark.
Her var den danske boldkunstner en nøglespiller, da han scorede og dermed blev den eneste skandinaviske spiller, der havde scoret i alle europæiske cup-finaler.

Allan Simonsen har med god grund fået en stor plads i dansk idrætshistorie.

Fodbolden lægges aldrig på hylden

Efter den danske fodboldstjerne havde stillet fodboldstøvlerne på hylden, var han alligevel ikke helt færdig med fodbolden.
I kølvandet på sin egen fodboldkarriere blev han træner for sin højtelskede klub, Vejle Boldklub. Han var desuden også landstræner for Færøerne og Luxembourg i perioden 1994 til 2001 og fra 2001-2004.

Med sine imponerende præstationer og boldevner er Allan Simonsen en frontfigur, der har banet vejen for de efterfølgende danske fodboldspillere med drømme om en international karriere.

Oplev legenderne tæt på!

Overnat blandt Sportens Hall of Fame og mærk historiens vingesus fra Danmarks største sportsikoner. Book dit ophold nu og bliv en del af sportshistorien!

Det er jo ikke en hall of fame uden andre

Andre atleter på listen

Michael Laudrup - Tidligere professionel fodboldspiller med 104 landskampe

Michael Laudrup

Hans fodboldteknik var intet mindre end fremragende og blikket for spillet unikt. Mange medspillere har nydt godt af hans sublime pasninger og frispilninger. Michael Laudrup, hvis fader og bror, Finn og Brian Laudrup, også har optrådt på A-landsholdet i fodbold, blev optaget i Hall of Fame i 2007.
Erik Gundersen	Erik Gundersen - En del af dansk speedways guldperiode

Erik Gundersen

Erik Gundersen var en lille, vestjysk fighter, der med sin udadvendte facon og øgenavnet ’Smiling Gunder’, blev meget populær blandt speedwayfans verden over. Da Gundersen i 1988 vandt det individuelle VM for tredje gang, foregik det i Vojens. De danske kørere satte sig på samtlige podiepladser.
Gunnar ‘Nu’ Hansen – Sportsjournalistikkens far Gunnar ‘Nu’ Hansen

Gunnar ‘Nu’ Hansen

Med levende sprog og metaforiske udtryk kunne Gunnar ‘Nu’ Hansen optage den danske befolkning ved enhver sportsbegivenhed. Med dækning af i alt 13 Olympiske Lege og senere hen en titel som ridder af Dannebrogsordenen er der ingen tvivl om aftrykket på dansk sportsjournalistik.