Strict-Transport-Security: max-age=31536000; includeSubDomains

Brian Laudrup – En levende legende på fodboldbanen

Skrevet af
Idrættens Hus
September 20, 2023
0
min læsetid
Brian Laudrup – En levende legende på fodboldbanen

Brian Laudrup er en af de helt store helte på fodboldbanen, og med et utal af priser og pokaler på CV’et, er han et kendt navn i den danske befolkning. Falder snakken på de store idoler fra fortiden, er det umuligt ikke at nævne talentet fra den fodboldglade familie, der står som en ikonisk sammenslutning i alles bevidsthed.
Vi tegner et portræt af folkehelten, som var med til at sikre det danske landshold sine største sejre.

Født ind i en fodboldfamilie

Det lå tidligt i kortene, at Brian Laudrup skulle følge i familiens fodboldglade fodspor, da han kom til verden i Wien den 22. februar 1969.
Hans far spillede på det tidspunkt i den østrigske klub Wiener Sports-Club, så sønnen blev flasket op med fodbold fra en tidlig alder. Det samme gjorde hans lillebror Michael Laudrup, der også skulle blive en stor, professionel spiller.

De unge år på grønsværen

De første fodboldstøvler blev hurtigt slidt op på de grønne baner, og snart udviklede den unge stjerne sit talent for det spil, som senere skulle blive hans levevej.
De hurtige driblinger og den tekniske indsigt i spillet, sendte ham fra Brøndby IF til en professionel karriere hos Bayern Uerdingen i Tyskland fra 1989-90 og herefter videre til FC Bayern München.
Her sikrede stjerneskuddet storklubben det tyske mesterskab med sine præcise afleveringer.
Sideløbende med eventyret i Tyskland, modtog spilleren en mængde priser på de danske hjemmebaner. Allerede i 1987 blev han kåret som ’Årets fund i 1. division’, og både i 1989, 1992, 1995 og 1997 blev han udråbt til ’Årets Spiller’ i Danmark.

Fra Bayern München til AC Milan – Karrieren tager fart

Efter en årrække hos den anerkendte, tyske klub tager karrieren fart for alvor. Mesterspilleren rykker videre mod Italien, hvor han spiller 31 ligakampe for FC Fiorentina. Her leverer han 5 scoringer, før han bliver en del af holdet hos AC Milan.
Sin stærke teknik og sikre spillestil til trods indfrier den italienske drøm aldrig Brian Laudrups ambitioner. Han føler, han har brug for større råderum, der udfordrer og fremhæver hans talent. Derfor søger han efter kun 9 ligakampe fra Italien til Glasgow Rangers i 1994.

Brian Laudrup rykker til Glasgow

Det viste sig at være en god beslutning at rejse fra det varme Italien mod det regnfulde Glasgow, hvor Rangers FC garanterede Brian Laudrup en sejrrig tid. Her foldede han sig ud på grønsværen fra 1994 til 1998, og var med i front, da holdet i 1995 vandt Confederations Cup i Saudi-Arabien.
I 1999 forlod angriberen med det stærke antrit Skotland til fordel for Chelsea FC i London, før han rykkede videre mod hjemmeholdet FC København. Efter en kort tid hos Ajax Amsterdam indstillede spilleren sin professionelle karriere i 2000.

Drømmen om det danske landshold

Det er en drøm, der bliver til virkelighed, når nationalsangen spilles på et stort stadion. Derfor var det også med stor stolthed, at folkehelten iførte sig den rød-hvide-trøje, når de store kampe skulle kæmpes.
Særligt bliver han husket for triumfen ved EM i 1992, hvor han markerede sig som en af holdets mest stabile spillere.

Fodboldlegenden siger farvel

Efter en stærk, professionel karriere spillede Brian Laudrup i en kort overgang for Hørsholm/Usserød, men har i dag sat fodboldstøvlerne helt på hylden.
Han arbejder som fodboldekspert og kommentator, og faciliteter fodboldrelaterede arrangementer og events.

Et prisvindende talent

Det er ikke en underdrivelse at sige, at fodboldstjernen er en af dansk fodboldhistories mest prisvindende talenter.
Som den eneste spiller har han vundet titlen ’Årets Fodboldspiller i Danmark’ fire gange, og i 2006 blev han optaget i både Scottish Sport Hall Of Fame og Scottish Football Sport Hall Of Fame.

Oplev legenderne tæt på!

Overnat blandt Sportens Hall of Fame og mærk historiens vingesus fra Danmarks største sportsikoner. Book dit ophold nu og bliv en del af sportshistorien!

Det er jo ikke en hall of fame uden andre

Andre atleter på listen

Michael Laudrup - Tidligere professionel fodboldspiller med 104 landskampe

Michael Laudrup

Hans fodboldteknik var intet mindre end fremragende og blikket for spillet unikt. Mange medspillere har nydt godt af hans sublime pasninger og frispilninger. Michael Laudrup, hvis fader og bror, Finn og Brian Laudrup, også har optrådt på A-landsholdet i fodbold, blev optaget i Hall of Fame i 2007.
Erik Gundersen	Erik Gundersen - En del af dansk speedways guldperiode

Erik Gundersen

Erik Gundersen var en lille, vestjysk fighter, der med sin udadvendte facon og øgenavnet ’Smiling Gunder’, blev meget populær blandt speedwayfans verden over. Da Gundersen i 1988 vandt det individuelle VM for tredje gang, foregik det i Vojens. De danske kørere satte sig på samtlige podiepladser.
Gunnar ‘Nu’ Hansen – Sportsjournalistikkens far Gunnar ‘Nu’ Hansen

Gunnar ‘Nu’ Hansen

Med levende sprog og metaforiske udtryk kunne Gunnar ‘Nu’ Hansen optage den danske befolkning ved enhver sportsbegivenhed. Med dækning af i alt 13 Olympiske Lege og senere hen en titel som ridder af Dannebrogsordenen er der ingen tvivl om aftrykket på dansk sportsjournalistik.