Strict-Transport-Security: max-age=31536000; includeSubDomains

Mikkel Kessler – En førsteklasses bokser

Skrevet af
Idrættens Hus
September 20, 2023
0
min læsetid
Mikkel Kessler – En førsteklasses bokser

Han er en legende, og ikke kun i den danske sportshistorie, for også i de internationale bokseringe har Mikkel Kessler sejret stort. Siden 1998 har den professionelle bokser holdt et højt niveau, der har sikret ham to WBA-titler og gjort ham til WBC Super-mellemvægt-mester.

Mikkel Kessler sportens hall of fame

Den danske viking

En verdensstjerne blev født i København den 1. marts 1979, og kun 19 år debuterede det unge stjerneskud som professionel bokser. Hurtigt blev han en frygtet modstander i ringen, og gennem sin karriere vandt han 35 sejre på knockout. Det gjorde ham til en folkehelt i hjemlandet, og de trofaste fans døbte ham The Viking Warrior.
Som hyldest til vikingen dedikerede bandet Volbeat endda sangen ’A Warrior’s Call’ fra albummet Beyond Hell/Above Heaven til bokseren, der senere benyttede nummeret som indmarch til sine kampe.

En verdensmester indtager bokseringen

World Boxing Association og World Boxing Council er de to største bokseforbund i verden. Den danske stjerne formåede gennem benhård træning og stor præcision at blive verdensmester i både WBA og WBC.
Den første VM-titel i WBA tilfaldt sportsmanden den 12. november 2004, hvor han besejrede Manny Siaca. Det var en teknisk knockout, der sikrede den danske bokser sejren, som han forsvarede igen den 8. juni 2005 mod Anthony Mundine. Sejren var i hus endnu en gang, og det samme gjorde sig gældende da han for tredje gang genvandt titlen, da han boksede mod Eric Lucas den 14. januar 2006.
Titlen som WBC-mester tilfaldt bokseren fra Bryggen, da han besejrede Markus Beyer med knockout i tredje runde den 14. oktober 2006.

Et svært nederlag

Det stod hurtigt klart, at Mikkel Kessler var en skræmmende modstander, og med flere flotte titler på CV’et var han klar til at forsvare sine VM-titler overfor den ubesejrede Joe Calzaghe.
Kampen endte til waliserens fordel, og den danske viking måtte afgive sine titler den 3. november 2007.

Tilbage til bokseringen

Mange spekulerede efterfølgende i, om det hårde nederlag ville afholde folkehelten fra at bokse igen. Fansene fik imidlertid snart fornyet håb, for bokseren meddelte, at han gjorde comeback i bokseringen allerede den 21. juni 2008. Her mødte han op i den fyldte Brøndby Hal, hvor han til lyden af klap og kampråb tilkæmpede sig VM-titlen endnu en gang.
Den nyslåede WBA-mester besejrede sin modstander Dimitri Sartison med imponerende point og en hårdtslående knockout.

Titlen forsvares til Super Six

Efter den imponerende hjemmesejr i Brøndby Hallen drog han mod bokseturneringen Super Six for at forsvare sin VM-titel. Her stillede han op mod amerikanske Andre Ward, som overlegent fravristede den danske bokser titlen den 21. november 2009.
Det var en skuffet kriger, der rejste retur mod Danmark, men sejrens sødme ulmede snart forude igen. Den 24. april 2010 vandt bokseren over Carl Froch i Super Six og kunne endnu engang løfte trofæet og kalde sig WBA-verdensmester.

Mikkel Kessler gør comeback – igen

Det blev en øjenskade, som sendte Kessler til tælling efter Super Six World Boxing Classic i 2010. Den professionelle sportsmand måtte endnu en gang trække sig fra arenaen, og de tålmodige fans gruede atter for om vikingen ville vende retur til bokseringen.
Det længe ventede comeback blev en realitet, da verdensstjernen knockoutede franske Mehdi Bouadla i København allerede i 6. omgang.

Boksekarrieren kørte igen, men fra at have været mellemvægtsbokser rykkede vikingen nu videre i letsværvægt-klassen, hvor han kæmpede mod Allan Green den 19. maj 2012. Det blev den amerikanske bokser, der for første gang knockoutede krigeren, men hurtigt blev der kvitteret med et hook, som gjorde Green grøn af misundelse: Han røg i gulvet og formåede ikke at kæmpe sig tilbage, hvilket sikrede danskeren en storslået sejr.
Den 1. februar meddelte den danske viking, at han definitivt indstillede din karriere.

Oplev legenderne tæt på!

Overnat blandt Sportens Hall of Fame og mærk historiens vingesus fra Danmarks største sportsikoner. Book dit ophold nu og bliv en del af sportshistorien!

Det er jo ikke en hall of fame uden andre

Andre atleter på listen

Michael Laudrup - Tidligere professionel fodboldspiller med 104 landskampe

Michael Laudrup

Hans fodboldteknik var intet mindre end fremragende og blikket for spillet unikt. Mange medspillere har nydt godt af hans sublime pasninger og frispilninger. Michael Laudrup, hvis fader og bror, Finn og Brian Laudrup, også har optrådt på A-landsholdet i fodbold, blev optaget i Hall of Fame i 2007.
Erik Gundersen	Erik Gundersen - En del af dansk speedways guldperiode

Erik Gundersen

Erik Gundersen var en lille, vestjysk fighter, der med sin udadvendte facon og øgenavnet ’Smiling Gunder’, blev meget populær blandt speedwayfans verden over. Da Gundersen i 1988 vandt det individuelle VM for tredje gang, foregik det i Vojens. De danske kørere satte sig på samtlige podiepladser.
Gunnar ‘Nu’ Hansen – Sportsjournalistikkens far Gunnar ‘Nu’ Hansen

Gunnar ‘Nu’ Hansen

Med levende sprog og metaforiske udtryk kunne Gunnar ‘Nu’ Hansen optage den danske befolkning ved enhver sportsbegivenhed. Med dækning af i alt 13 Olympiske Lege og senere hen en titel som ridder af Dannebrogsordenen er der ingen tvivl om aftrykket på dansk sportsjournalistik.