Strict-Transport-Security: max-age=31536000; includeSubDomains

Fodboldspilleren Peter Schmeichel - På mål for Danmark

Skrevet af
Idrættens Hus
September 20, 2023
0
min læsetid
Fodboldspilleren Peter Schmeichel - På mål for Danmark

Han stod på mål for Danmark, og holdt modstanderen fra nettet med sine solide redninger, da Danmark vandt EM-guld i 1992. Peter Schmeichel fik i en tidlig alder skrevet sig ind i den danske og internationale fodboldhistorie, hvor han blev kendt for sit konsekvente kvalitetsspil og den stærke vindermentalitet.

Vi har tegnet et portræt af den danske helt.

Peter Schmeichel sportens hall of fame

Drømmen om stjerneturneringerne begynder

Peter Hansen Boleslaw Schmeichel blev født den 18. november 1963, og selvom drengen fra Gladsaxe først blev dansk statsborger som 7-årig, var det Danmark han stod på mål for fra begyndelsen.
Hans snørede flere gange om ugen fodboldstøvlerne i den lokale klub, og som kun 18-årig fik han sin seniordebut i 3. division, da han spillede for Gladsaxe-Hero Boldklub. Drømmen om en stor, international karriere viste sig hurtigt hos den viljestærke fodboldspiller, der med en målrettet attitude havde ambitioner om at vinde de største turneringer.

Danmarksmesterskaberne sætter fart på karrieren

Fra Gladsaxe-Hero tager den unge spiller videre mod Hvidovre IF, hvor han markerer sig som en af de bedste målmænd ved danmarksmesterskaberne. Han er en solid klippe i straffesparksituationer, og hans talent hjælper ham videre til den anerkendte, danske klub Brøndby IF.
Han hjælper med at sikre klubben fra vestegnen DM-titler i både 1987, 1988, 1990 og 1991.

Udlandseventyret sender målmanden mod Manchester

Det var et sejrrigt Brøndbyhold, der vendte hjem efter UEFA Cuppen i 1990/1991. Først i semifinalen fik AS Roman hul igennem Peter Schmeichel massive mur, men udlandet var imponeret.
I 1991 kom den danske målmand til Manchester United i den bedste række. Udlandseventyret var begyndt.

Mesterskabstitler til målmanden og Manchester United

Murværket fra Gladsaxe var med til at sikre storklubben Manchester United fem engelske mesterskaber og intet mindre end tre FA Cup-titler. Særligt blev 1999 et markant år i den unge spillers karriere, da den engelske klub som den første – og endnu eneste – vandt The Treble, FA Cup og Champions League.
Efter den sejrrige tid i England var der behov for et sceneskifte, og målmanden måtte videre til Sporting Portugal. Her blev han portugisisk mester i 2000.

Tilbage til England

Sydens sol var et tiltrængt pusterum for fodboldspilleren, men det kolde nord lokkede snart igen. Opholdet i Portugal havde givet målmanden fornyede kræfter, og efter en periode med fodbold på et lavere niveau end tidligere, var han nu klar til nye udfordringer.
Derfor var det naturligt, at stjernen kort efter mødet med Portugal vendte retur til England, hvor han brillerede i klubber som Aston Villa og Manchester City. I sidstnævnte klub skulle hans søn Kasper Schmeichel mange år senere folde sig ud på fodboldbanen.

Det danske landsholds stærke målmand

På mål for Danmark! Det var drømmen for den helt unge målmandsstjerne, som endte med at spille intet mindre end 129 landskampe i den rød/hvide-trøje. Målet blev holdt fri af scoringer i 56 glorværdige kampe.
Han debuterede i den danske arena ved OL i 1987, og sluttede først sin landsholdskarriere i 2001. I den tid præsterede han rekorden at deltage i fem slutrunder, og har som den eneste, danske landsholdsmålmand scoret et straffespark for landet.
Elsket og husket bliver han af alle for sin store indsats ved EM i 1992, hvor Danmark vinder guld.

Stor hæder og ærefuld titel til Peter Schmeichel

Peter Schmeichel er en af de få fodboldspillere, der gennem sin karriere aldrig nåede at spille i en liga under nummer to. Det er imponerende, og kun sjældent set i sportens historie.
Netop derfor er det heller ikke mærkeligt, at målmanden har flere flotte titler på CV’et, blandt andet som ’Verdens bedste målmand’. Særligt bør dog fremhæves den ærefulde, britiske MBE-titel, som han modtog i december 2001.

MBE er en forkortelse for ordenen ’Most Excellent Order of the British Empire’.

Oplev legenderne tæt på!

Overnat blandt Sportens Hall of Fame og mærk historiens vingesus fra Danmarks største sportsikoner. Book dit ophold nu og bliv en del af sportshistorien!

Det er jo ikke en hall of fame uden andre

Andre atleter på listen

Michael Laudrup - Tidligere professionel fodboldspiller med 104 landskampe

Michael Laudrup

Hans fodboldteknik var intet mindre end fremragende og blikket for spillet unikt. Mange medspillere har nydt godt af hans sublime pasninger og frispilninger. Michael Laudrup, hvis fader og bror, Finn og Brian Laudrup, også har optrådt på A-landsholdet i fodbold, blev optaget i Hall of Fame i 2007.
Erik Gundersen	Erik Gundersen - En del af dansk speedways guldperiode

Erik Gundersen

Erik Gundersen var en lille, vestjysk fighter, der med sin udadvendte facon og øgenavnet ’Smiling Gunder’, blev meget populær blandt speedwayfans verden over. Da Gundersen i 1988 vandt det individuelle VM for tredje gang, foregik det i Vojens. De danske kørere satte sig på samtlige podiepladser.
Gunnar ‘Nu’ Hansen – Sportsjournalistikkens far Gunnar ‘Nu’ Hansen

Gunnar ‘Nu’ Hansen

Med levende sprog og metaforiske udtryk kunne Gunnar ‘Nu’ Hansen optage den danske befolkning ved enhver sportsbegivenhed. Med dækning af i alt 13 Olympiske Lege og senere hen en titel som ridder af Dannebrogsordenen er der ingen tvivl om aftrykket på dansk sportsjournalistik.